Istenek a maszkok mögött

Az adásban érintett technológiák és témák: számítógépes látás, konvolúciós neurális hálózatok, deepfake-ek, generatív ellenséges hálózatok, biometria, MI biztonság

A mai adásunkban azt vizsgáljuk, hogyan tanul meg a mesterséges intelligencia látni – akár a kamerákon, akár az előre felvett videókon keresztül? Mik az alkalmazások? És hogyan működik egy MI deepfake-készítő?

Beszélgető partnerek: Papp László és Andersen Dávid

  Hallgatható még:

  Papp László

  programtervező matematikus, 2011 óta az i-Tango Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője

  Célja, hogy a Gartner — a nemzetközi vezető pozíciójának megfelelően — meghatározó, független véleményvezér szerepbe kerüljön a hazai infokommunikációs piacon, és aktív szereplője legyen a hazai technológiai és üzleti társadalomnak. Munkájának köszönhetően a felügyelete alá tartozó üzletállomány négyszeresére növekedett
  Már egyetemi évei alatt korát megelőző témák- Mesterséges intelligencia, Káosz elmélet, Természetes nyelv elemzés – iránt érdeklődött, sőt saját vállalkozást is működtetett.

  Szakmai karrierjét 1992-ben a BBL-nél kezdte, ahol Magyarországon az elsők között foglalkozott szoftver minőségbiztosítással.

  1996-ban a Pannon GSM-nél dolgozott, ahol a projekt kultúra alapjainak letétele után közel 10 éven át számos szervezeti területet, valamint üzleti és informatikai fejlesztési projektet vezetett. Részt vett az első adattárház, az SAP bevezetésben, és hozzá tartozott a 3G szolgáltatás műszaki és kereskedelmi bevezetése is. 2006–2011-ig a Stratis partnere volt, ahol feladata lett a pénzintézeti üzletág majd a teljes versenyszektor vezetése.
  Nem csak az üzleti, hanem a civil életben is szeret aktívan szerepet vállani. Két csodálatos gyerek apukája, ha ideje engedi a zene, a fotózás, és az extrém sportok szerelmese.

  Andersen Dávid

  újságíró, kommunikációs szakember

  A zöld technológiákkal és e-moblilitással foglalkozó Zöld Pálya főszerkesztője, a 20 perccel a jövőbe podcast társműsorvezetője. Több mint 20 éve foglalokzik kommunikációval, pályáját 2000-ben az Internettónál kezdte, de volt az Origo munkatársa, a hvg.hu rovatvezetője, illetve dolgozott PR-, és digitális ügynökségeknél is.

  Olvassa el az adásról írt cikket!

  HVG. Kiadó Zrt.

  +36 1 436 2447

  [email protected]

  1037 Budapest, Montevideo utca 14.