Ikerverebek

Az adásban érintett technológiák és témák: természetes nyelvfeldolgozás, önfelügyelt tanulás, GPT-3, AGI és tudatosság, MI oktatás

Ha a mesterséges intelligencia elsajátítja a nyelvünket, általános intelligenciával fog rendelkezni? Az MI, hogyan lesz az emberi tanárok nagyszerű kiegészítője, és hogyan fogja jelentősen javítani az oktatás jövőjét? Vajon mennyi az esélye annak, hogy az emberek húsz éven belül képesek lesznek mély kapcsolatot kialakítani egy kifinomult mesterséges intelligenciájú társsal?

Beszélgető partnerek: Greskovits György és Pohly Ferenc

    Hallgatható még:

    Greskovits György

    Milestone Intézet Társalapító, Oktatási Tanácsadó

    György szociológiát és kultúrtörténetet tanult a University of East London-on, valamint Holokauszt-tanulmányokat végzett mesterfokozaton a londoni Royal Holloway Egyetemen. Doktori tanulmányokat folytatott és kutatásokat végezett a University College of London-on (UCL), melyet a Milestone Intézet megalapításakor függesztett fel. 2010-2021 között a Milestone Intézet oktatási igazgatója, és oktatási módszertanának fejlesztőjeként tevékenykedett. 2021 óta a Milestone Intézet Solutions Lab tanácsadó, kutatási és fejlesztési részlegének főmunkatársa.

    Pohly Ferenc

    Product owner, Leopoly

    A Magyar Narancs egykori újságírója az elmúlt húsz évben az online üzlet minden területén dolgozott: éveken át foglalkozott digitális stratégiával, webfejlesztéssel, tartalomgyártással, digitális marketingkommunikációval és startupokkal egyaránt. Vele indult az ős Origo, a 197.hu, a VS.hu, az első hazai internet reklámok. Az utóbbi években digitális üzletek tanácsadója, MI startup vezető, podcaster (Meti Heteor, csúnyarosszmajom, Láncreakció), ma pedig VR és 3D fejlesztések irányítója.

    Olvasd el az adásról írt cikket!

    HVG. Kiadó Zrt.

    +36 1 436 2447

    [email protected]

    1037 Budapest, Montevideo utca 14.