Szent sofőr

Az adásban érintett technológiák és témák: autonóm járművek, teljes autonómia és intelligens városok, etikai és társadalmi kérdések

Az autonóm járművek nem egyetlen nagy áttörés eredményeként válnak majd igazán önvezérlőkké, hanem évtizedekig tartó iterációk során. Az automatikus vészfékezés volt az autonóm technológia egyik első alkalmazása, amely végül „felnőtté válik” majd. Egy másik fontos szempont, hogy az AV-kra nem egyszerűen, mint továbbfejlesztett autókra kell gondolnunk, hanem egy teljes intelligens városi infrastruktúra részeként, egy olyan összekapcsolt technológiai rendszer egyik elemeként, amelyet a történet is ábrázol. Ezen jövőkép megvalósítása felé vezető úton az AV számos szakmát és iparágat fog felforgatni, és jelentős etikai és jogi kérdéseket vet fel.

Beszélgető partner: Szabados Levente, Frankfurt School of Finance and Management Docens, Neuron Solutions Vezető tanácsadó

  Hallgatható még:

  Szabados Levente

  Frankfurt School of Finance and Management Docens, Neuron Solutions Vezető tanácsadó

  Gépi tanulási szakemberként és technológiai igazgatóként szerzett tapasztalatain alapulva Levente nemzetközi egyetemi és magánoktatási környezetben tanítja, technológiai tanácsadóként pedig gyakorlatban alkalmazza a gépi tanulás módszereit, véleményvezérként pedig széles körben próbálja felhívni a figyelmet a modern mesteréges intelligencia rendszerekben rejlő gazdasági, társadalmi és önmegismerési lehetőségekre.  Bővebben: https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-ai/

  Kovács Gergely

  kommunikációs szakember, kutató

  Gergely 20 éve dolgozik a kommunikációs szakmában, az utóbbi 15 évben jelentős szerepe volt különböző nagy kommunikációs és digitális cégek  elépítésében. Az elmúlt 20 évben kipróbálta magát informatikusként, kereskedelmi pilótaként és környezetkutatóként is.

  Munkája mellett főiskolákon tart előadásokat vizuális kommunikációról és nagyvállalatok vezetőit készíti fel a legújabb digitális trendekből.

  Kutatási területe az Augmented Reality és Virtual Reality, számtalan megvalósult projekttel a háta mögött kezdett PHD-zni ebben a témában.

  A világkiállítás digitális stratégiájának megalkotása és digitális projektek vezetése. AR / VR megoldások kitalálása, fejlesztések vezetése.

  Olvassa el az adásról írt cikket!

  HVG. Kiadó Zrt.

  +36 1 436 2447

  [email protected]

  1037 Budapest, Montevideo utca 14.